Lososový burger podle Zdeňka Pohlreicha zpět

Ingredience:
losos (ocasní část)300 gšalotka (já použila bílé části 3 jarních cibulek)2 kstoast bez kůrky2 ks
bílek1 ksčerstvá bazalka (dostatečné množství) hrstsůl špetka
pepř špetka
Studená bazalková omáčka:
zakysaná smetana1 kelímekčerstvá bazalka hrstčesnek1 stroužek
šťáva z limetky + trochu kůry1 lžičkasůl špetkapepř špetka
losos (ocasní část) 300 g, šalotka (já použila bílé části 3 jarních cibulek) 2 ks, toast bez kůrky 2 ks, bílek 1 ks, čerstvá bazalka (dostatečné množství) hrst, sůl špetka, pepř špetka, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvá bazalka hrst, česnek 1 stroužek, šťáva z limetky + trochu kůry 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Rybí burger? Zase taková rarita to ve světě gastronomie není.

Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř. Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi. Dáme na chvíli do lednice.
Mezitím si připravíme bazalkovou omáčku. Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu. Do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku.
Na pánvi si rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty.

2014-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI