Ingredience: | |||||
kuřecí křidýlka | 800 g | ||||
Marináda: | |||||
sojová omáčka | cca 4 lžíce | slunečnicový olej | cca 4 lžíce | česnek | 3 stroužky |
tymián | dle chuti | med | 1 lžíce | piri piri omáčka | 3 lžičky |
sůl | dle chuti | ||||
Zelenina: | |||||
mrkev | 2 ks | petržel | 1 ks | cibule | 1 ks |
zelí | cca 1/5 hlávky |
Křidýlka jsou v naší rodině takovým vděčným jídlem a dáme si je vždy s chutí. Teprve nyní jsem však vychytala marinádu podle představ.
Utřeme česnek a přidáme zbytek ingrediencí (mimo soli, křídla posolíme až druhý den, do marinády ji tedy nedáváme) a promícháme. Křidýlka v marinádě namočíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den pečeme na 180°C asi hodinu a půl. Do pečící misky si dáme nakrájenou zeleninu a na zeleninu položíme posolená křidýlka. Trošku podlijeme vodou a dáme tam i marinádu, co nám zbyla v misce po křídlech. V půlce času pečení odklopíme víko pečící nádoby.
Podáváme s rýží.
Piri piri omáčku můžete nahradit jinou pikantní pastou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI