Marinovaná křidýlka zpět

Ingredience:
kuřecí křidýlka800 g
Marináda:
sojová omáčkacca 4 lžíceslunečnicový olejcca 4 lžícečesnek3 stroužky
tymián dle chutimed1 lžícepiri piri omáčka3 lžičky
sůl dle chuti
Zelenina:
mrkev2 kspetržel1 kscibule1 ks
zelícca 1/5 hlávky
kuřecí křidýlka 800 g, sojová omáčka cca 4 lžíce, slunečnicový olej cca 4 lžíce, česnek 3 stroužky, tymián dle chuti, med 1 lžíce, piri piri omáčka 3 lžičky, sůl dle chuti, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, cibule 1 ks, zelí cca 1/5 hlávky

Příprava

Křidýlka jsou v naší rodině takovým vděčným jídlem a dáme si je vždy s chutí. Teprve nyní jsem však vychytala marinádu podle představ.

Utřeme česnek a přidáme zbytek ingrediencí (mimo soli, křídla posolíme až druhý den, do marinády ji tedy nedáváme) a promícháme. Křidýlka v marinádě namočíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den pečeme na 180°C asi hodinu a půl. Do pečící misky si dáme nakrájenou zeleninu a na zeleninu položíme posolená křidýlka. Trošku podlijeme vodou a dáme tam i marinádu, co nám zbyla v misce po křídlech. V půlce času pečení odklopíme víko pečící nádoby. 

Podáváme s rýží.

2018-03-12 Hlavní chody

Poznámka

Piri piri omáčku můžete nahradit jinou pikantní pastou.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI