Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 ks | sójová omáčka | 2 lžíce | ocet balsamiko | 1 lžíce |
med | 1/2 lžíce | česnek | 1 stroužek | zázvor | 1 cm |
drcené chilli nebo feferonka | špetka | sůl | špetka | ||
Mrkvové zelí: | |||||
mrkev | 500 g | větší cibule | 1 ks | máslo | kousek |
hladká mouka | trochu | drcený kmín | špetka | ocet | trochu |
cukr | špetka | sůl | špetka |
Zkoušeli jste mrkvové zelí? Ne? Tak to děláte velkou chybu.
Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli.
Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme.
Zatímco se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem.
Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji. Těsně před dopečením přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI