Marinovaná kuřecí prsa s mrkvovým zelím zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kssójová omáčka2 lžíceocet balsamiko1 lžíce
med1/2 lžícečesnek1 stroužekzázvor1 cm
drcené chilli nebo feferonka špetkasůl špetka
Mrkvové zelí:
mrkev500 gvětší cibule1 ksmáslo kousek
hladká mouka trochudrcený kmín špetkaocet trochu
cukr špetkasůl špetka
kuřecí prsa 2 ks, sójová omáčka 2 lžíce, ocet balsamiko 1 lžíce, med 1/2 lžíce, česnek 1 stroužek, zázvor 1 cm, drcené chilli nebo feferonka špetka, sůl špetka, mrkev 500 g, větší cibule 1 ks, máslo kousek, hladká mouka trochu, drcený kmín špetka, ocet trochu, cukr špetka, sůl špetka

Příprava

Zkoušeli jste mrkvové zelí? Ne? Tak to děláte velkou chybu.

Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli.
Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme.
Zatímco se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem.
Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji. Těsně před dopečením přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.

 

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI