Marinovaný kapr pečený na bramborech zpět

Ingredience:
vyfiletovaný pakr2 porcebrambory dle potřebyčerstvý rozmarýn dle chuti
sůl dle chuti
Marináda:
rozpuštěné máslo4 lžícerozmarýn a tymián pár sníteksladká paprika1 lžička
pálivá paprika špetkapepř špetkadrcený kmín špetka
cibule1/2 ksčesnek2 - 3 stroužky
vyfiletovaný pakr 2 porce, brambory dle potřeby, čerstvý rozmarýn dle chuti, sůl dle chuti, rozpuštěné máslo 4 lžíce, rozmarýn a tymián pár snítek, sladká paprika 1 lžička, pálivá paprika špetka, pepř špetka, drcený kmín špetka, cibule 1/2 ks, česnek 2 - 3 stroužky

Příprava

Dnes byla u nás po dlouhé době ryba. Měla jsem v mrazáku ještě 2 filety kapra a dva kousky candáta. Zvolila jsem jednoduchou úpravu ryb v marinádě a položila jsem je do pekáčku rovnou na plátky brambor. Šťáva tak bude stékat pěkně na brambory, které budou skvěle chutnat.

Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem. Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180C na půl hodiny. Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo. A je hotovo, ryba i s přílohou z jednoho pekáčku.

2015-09-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI