Marinovaný kapr s domácími hranolkami zpět

Ingredience:
kapr1 ksčesnek5 stroužkůkmín špetka
sůl špetkapepř špetkaolivový olej dle potřeby
šťáva z 1 citronu dle chutimed0,5 dclbrambory na hranolky dle potřeby
kapr 1 ks, česnek 5 stroužků, kmín špetka, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej dle potřeby, šťáva z 1 citronu dle chuti, med 0,5 dcl, brambory na hranolky dle potřeby

Příprava

Příběh k receptu je až pohádkový. Můj kamarád má vlastní rybník a tak mi nejen rybu ulovil, ale daroval mi ji i s tímto receptem. Co přát si víc, že?! Tak jdeme na to, už se mi sbíhají 

Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájeného kapra na podkovy. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 st. a takto na plný výkon v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak ji stáhneme na 180 st. a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut. Přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran. Nejlépe chutná s domácími hranolkami pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami olivového oleje. Dochutíte lehce solí a pepřem. Kdo má rád jiné koření, nechť přidá, dle chuti.

2015-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI