Marinovaný kapr s domácími hranolkami zpět

Ingredience:
kapr1 ksčesnek5 stroužkůkmín špetka
sůl špetkapepř špetkaolivový olej dle potřeby
šťáva z 1 citronu dle chutimed0,5 dclbrambory na hranolky dle potřeby
kapr 1 ks, česnek 5 stroužků, kmín špetka, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej dle potřeby, šťáva z 1 citronu dle chuti, med 0,5 dcl, brambory na hranolky dle potřeby

Příprava

Příběh k receptu je až pohádkový. Můj kamarád má vlastní rybník a tak mi nejen rybu ulovil, ale daroval mi ji i s tímto receptem. Co přát si víc, že?! Tak jdeme na to, už se mi sbíhají 

Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájeného kapra na podkovy. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 st. a takto na plný výkon v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak ji stáhneme na 180 st. a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut. Přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran. Nejlépe chutná s domácími hranolkami pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami olivového oleje. Dochutíte lehce solí a pepřem. Kdo má rád jiné koření, nechť přidá, dle chuti.

2015-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI