Marocký cizrnový salát zpět

Ingredience:
malé lilky2 ksvelká cuketa1 ksčervená paprika1 ks
cherry rajčátkacca 300 gvelká cibule1 ksolivový olej dle potřeby
sůl dle chutičerstvě namletý pepř dle chutiprovensálské bylinky1 lžíce
uvařená nebo konzervovaná cizrna400 gbalkánský sýr nebo feta100 g
Zálivka:
olivový olej dle potřebycitronová šťáva dle chutičerstvé bylinky dle chuti
malé lilky 2 ks, velká cuketa 1 ks, červená paprika 1 ks, cherry rajčátka cca 300 g, velká cibule 1 ks, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř dle chuti, provensálské bylinky 1 lžíce, uvařená nebo konzervovaná cizrna 400 g, balkánský sýr nebo feta 100 g, olivový olej dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, čerstvé bylinky dle chuti

Příprava

Začínám zpracovávat cukety a budou další, takže se teď nedivte, ale budu je dávat do všeho. Jinak tento salát je skvělý teplý i studený.

Troubu předehřejeme na 220°C. Do veliké zapékací nádoby nakrájíme na kostky lilek, cuketu, cibuli, papriku. Přidáme rajčátka a zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Nasypeme bylinky a dobře promícháme. Pečeme 30 minut přiklopené a pak ještě dalších asi 30 minut odklopené při 180°C. Zelenina by měla být měkká a lehce křupavá. Ve veliké míse promícháme zeleninu s cizrnou, zálivkou z olivového oleje a citronové šťávy Posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.

2017-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI