Ingredience: | |||||
mleté maso (hovězí + vepřové) | cca 400 g | sušená červená čočka (po zkušenosti bych dala asi jen půlku tohoto množství) | cca 1/2 hrnku | větší mrkev | 1 ks |
střední petržel | 1 ks | střední cibule | 2 ks | česnek | 3 - 4 stroužky |
tahini | 2 vrchovaté lžíce | sušený tymián | hrstka | sušený rozmarýn | hrstka |
olivový olej | 1 lžíce | sezam | 2 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | kari či kurkuma | 1 lžička | sezam a kukuřičná strouhanka (nemusí být) | na obalení |
Jako správná "bio matka", dle článku v lidovkach, dnes svým vařením přímo ohrožuji správný vývoj svého dítěte do výšky, jelikož ho na oběd nečekala flákota a mléko, ale masovo-čočkovo-zeleninové čevabčiči, do kterého jsem chuďátkovi neduživému dokonce nacpala sezam a část ruliček jsem mu v sezamu i obalila. Navíc tam je i tahini, takže úplná zkáza pro zdraví dítěte.
A aby toho nebylo málo, ukázala jsem své krkavčí sklony v nastavení brkaše celerem.
Čočku uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme najemno mrkev a petržel, nakrájíme cibulku najemno a smícháme dohromady. Přimícháme ostatní Ingredience včetně vychladlé čočky a vypracujeme těstíčko. Z něj vypracujeme válečky o délce asi 7 cm a obalíme půlku v kukuřičné strouhance a druhou půlku v sezamu. Pečeme na 180-200 stupňů cca 20-30 min. Hlídame a obracíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI