Masovo-petrželové kuličky se smetanou a pohankovými fleky zpět

Masové kuličky:
mleté maso dle vlastního výběru150 gstředně velká petržel1 kspohankové vločky1 lžíce
žloutek1 kstymián špetkasůl dle chuti
Pohankové fleky:
vejce1 kshladká pohanková mouka50 ghladká mouka50 g
olivový olej1 lžička
Dále:
smetana1 kelímekmražený hrášk200 g
mleté maso dle vlastního výběru 150 g, středně velká petržel 1 ks, pohankové vločky 1 lžíce, žloutek 1 ks, tymián špetka, sůl dle chuti, vejce 1 ks, hladká pohanková mouka 50 g, hladká mouka 50 g, olivový olej 1 lžička, smetana 1 kelímek, mražený hrášk 200 g

Příprava

Snad každé dítě (a dospělý) miluje kuličky z IKEA. Navíc je to relativně rychlý způsob zpracování mletého masa a proto se u nás kuličky na talíři objevují často v různých podobách. 

Z mouky, vejce a oleje zpracujeme těsto. Mělo by být hladké a pružné a nelepit se na vál ani na ruce. Těsto necháme cca 1 hodinu v chladu odpočívat. Vyválíme na plát široký asi 2mm a ten nakrájíme na nepravidelné kousky o velikosti přibližně 2x2 cm. Těstoviny vaříme cca 5 min v osolené vodě.

Syrovou petržel nastrouháme na jemném struhadle. Strouhanou petržel smícháme s masem, vločkami, vejcem a oochutíme tymiánem a solí. Z masové hmoty tvarujeme kuličky velikosti třešně. Kuličky rovnoměrně opečeme na suché teflonové pánvi. Opečené kuličky zalijeme smetanou, kterou necháme mírným varem zredukovat a přidáme hrášek. Do hotové omáčky zamícháme uvařené fleky. Omáčku není nutné už dochucovat, sůl i koření je ve výpeku z masa.

2015-05-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI