Nadívaná křepelka kuřecí fáší zpět

Ingredience:
křepelka4 ksvětší kuřecí prso1 ksuzené maso100 g
bílek3 kssmetana1 dlčerstvě mletý pepř špetka
sůl špetkamáslo100 g
křepelka 4 ks, větší kuřecí prso 1 ks, uzené maso 100 g, bílek 3 ks, smetana 1 dl, čerstvě mletý pepř špetka, sůl špetka, máslo 100 g

Příprava

Chcete pohostit své hosty něčím netradičním? Připravte třeba tyto křepelky.

Křepelkám vyjmeme hrudní koše (žebra) a stehýnka necháme vcelku.
Do vykostěného prostoru dáme nádivku, zabalíme a svážeme provázkem.
Opečeme ze všech stran na másle a poté vložíme přikryté do rozpálené trouby na 180 stupňů na 25 minut.
Odkryjeme a necháme ještě 10 minut dopéct.

Nádivka:
Kuřecí prsíčko rozkutrujeme se solí, pepřem, bílky a smetanou. Přendáme do misky a přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso.
Jako přílohu si můžeme dát svou oblíbenou houskovou nádivku nebo pečené brambůrky.

2014-03-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI