Odlehčený "segedín" s rýžovým bylinkovým knedlíkem zpět

Knedlíky:
rýžová mouka + na podsypání250 gkukuřičný škrob2 lžícekypřící prášek1 lžička
celé větší vejce2 ksnasekaná petrželka hrstsůl dle chuti
Segedín:
bílé kysané zelí500 gkrůtí prsa500 gvelká cibule1 ks
bílý řecký jogurt dle chutimletá červená paprika dle chutikokosový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
rýžová mouka + na podsypání 250 g, kukuřičný škrob 2 lžíce, kypřící prášek 1 lžička, celé větší vejce 2 ks, nasekaná petrželka hrst, sůl dle chuti, bílé kysané zelí 500 g, krůtí prsa 500 g, velká cibule 1 ks, bílý řecký jogurt dle chuti, mletá červená paprika dle chuti, kokosový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Měla jsem chuť na segedín a tak jsem si vymyslela tuto variantu. Navíc mám nový tlakový hrnec od Lamartu a to je prostě top, hlavně ta úspora času.

Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob a nasekanou petrželku Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme knedlík.

Knedlíky opatrně vkládáme o vroucí vody. Po vložení nemícháme! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut.

Do tlakového hrnce dáme olej a zpěníme cibulku a zaprášíme paprikou. Přidáme pokrájené maso, zelí, sůl a pepř. Podlijeme a dusíme cca 30 minut v hrnci.

Vmícháme jogurt a servírujeme.

2017-03-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI