Ingredience: | |||||
větší lilek | 1 ks | jarní cibulka | 2 ks | sušená šunka (lze vynechat) | pár plátků |
sušená rajčata naložená v oleji | hrst | česnek | 2 - 3 stroužky | čerstvá bazalka | hrst |
olivový olej | trochu | sůl | špetka | těstoviny | dle potřeby |
prostě skvělá omáčka k těstovinám.
Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a upečeme dohněda. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI