Omáčka z pečeného lilku zpět

Ingredience:
větší lilek1 ksjarní cibulka2 kssušená šunka (lze vynechat) pár plátků
sušená rajčata naložená v oleji hrstčesnek2 - 3 stroužkyčerstvá bazalka hrst
olivový olej trochusůl špetkatěstoviny dle potřeby
větší lilek 1 ks, jarní cibulka 2 ks, sušená šunka (lze vynechat) pár plátků, sušená rajčata naložená v oleji hrst, česnek 2 - 3 stroužky, čerstvá bazalka hrst, olivový olej trochu, sůl špetka, těstoviny dle potřeby

Příprava

prostě skvělá omáčka k těstovinám.

Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a upečeme dohněda. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.

2013-12-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI