PAD - SEE - EW zpět

Ingredience:
kuřecí prso nebo 12 krevet1 ksbrokolice (pokud máte možnost, použijte čínskou brokolici)1/2 ksvelká mrkev nastrouhaná na nudličky1 ks
mungo výhonky hrstvejce3 kssladká sojová omáčka1 dcl
ústřicová omáčka1 dclsvětlá sojová omáčka1 dclpalmový nebo třtinový cukr1 lžíce
kokosový nebo jiný neutrální olej dle potřebyploché rýžové nudle4 porce
Na dochucení:
výhonky mungo dle chutisekané arašídy dle chutilimetka dle chuti
sušené chilli dle chuti
kuřecí prso nebo 12 krevet 1 ks, brokolice (pokud máte možnost, použijte čínskou brokolici) 1/2 ks, velká mrkev nastrouhaná na nudličky 1 ks, mungo výhonky hrst, vejce 3 ks, sladká sojová omáčka 1 dcl, ústřicová omáčka 1 dcl, světlá sojová omáčka 1 dcl, palmový nebo třtinový cukr 1 lžíce, kokosový nebo jiný neutrální olej dle potřeby, ploché rýžové nudle 4 porce, výhonky mungo dle chuti, sekané arašídy dle chuti, limetka dle chuti, sušené chilli dle chuti

Příprava

Smažené rýžové nudle jsou typickým thajským obědem. Možná jsou více oblíbené v thajských restauracích po celém světě než v Thajsku samotném. Jejich příprava je nesmírně snadná a rychlá a chuť je pro nás Evropany víc podobná té běžné asijské chuti, jak ji známe z pouličních fast food restaurací než typicky thajským chutím. K jejich přípravě můžete použít jak kuře, tak krevety a základem jsou ploché rýžové nudle, které koupíte v běžném supermarketu.

Rýžové nudle si namočte předem podle návodu. Nepotřebují moc času, stačí několik minut, aby změkly. 
V hluboké pánvi, ideálně pánvi wok rozpalte olej. V rozpáleném oleji orestujte maso nebo krevety. Když se zatáhnou tak na ně nalijte rozmíchaná vejce a nechte lehce srazit. Za stálého míchání přidejte brokolici a mrkev, cukr a všechny tři omáčky a jako poslední přidejte mungo výhonky. Do směsi zamíchejte lehce okapané nudle. Míchejte tak dlouho, dokud nejsou nudle měkké a jako by mléčné. Pochopitelně můžete lehce podlít vodou, ale ne moc. Směs nemá v omáčce plavat, ale nesmí být suchá. 
Hotové nudle rozdělte na porce a podávejte se čerstvými výhonky, arašídy, sušeným chilli a eventuálně čtvrtinou limetky.

2016-04-15 Hlavní chody

Poznámka

Pokud se vám dávkování omáček zdá příliš silné, tak požijte evropskou light verzi a to že na 1 porci použijte 1 lžíci (ale opravdu vrchovatou) každé omáčky, žádná nesmí převažovat.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI