Palce s pivní sladkokyselou omáčkou zpět

Ingredience:
palec nebo panenka500 gmed1 lžícebalsamicový ocet3 lžíce
černé pivo150 - 200 mlcibulky ve sladkokyselém nálevu dle chutigelový bujón1 ks
máslo kouseksůl špetkapepř špetka
olej dle potřeby
palec nebo panenka 500 g, med 1 lžíce, balsamicový ocet 3 lžíce, černé pivo 150 - 200 ml, cibulky ve sladkokyselém nálevu dle chuti, gelový bujón 1 ks, máslo kousek, sůl špetka, pepř špetka, olej dle potřeby

Příprava

Sladkokyselá harmonie s příchutí piva není vůbec špatná, ba naopak!

Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200°C.

V pánvi s výpekem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI