Ingredience: | |||||
palec nebo panenka | 500 g | med | 1 lžíce | balsamicový ocet | 3 lžíce |
černé pivo | 150 - 200 ml | cibulky ve sladkokyselém nálevu | dle chuti | gelový bujón | 1 ks |
máslo | kousek | sůl | špetka | pepř | špetka |
olej | dle potřeby |
Sladkokyselá harmonie s příchutí piva není vůbec špatná, ba naopak!
Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200°C.
V pánvi s výpekem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI