Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši zpět

Ingredience:
vepřová panenka1 ksčerstvě drcený pepř dle chutisůl dle chuti
olej dle potřebybrambory typ B nebo C oškrábané, nakrájené a uvařené1 ksmáslo kousek
teplé mlékocca 100 mlsušená rajčata naložená v bylinkovém oleji s česnekem hrstnastrouhaný tvrdý sýr100 g
čerstvý rozmarýn dle chuti
vepřová panenka 1 ks, čerstvě drcený pepř dle chuti, sůl dle chuti, olej dle potřeby, brambory typ B nebo C oškrábané, nakrájené a uvařené 1 ks, máslo kousek, teplé mléko cca 100 ml, sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji s česnekem hrst, nastrouhaný tvrdý sýr 100 g, čerstvý rozmarýn dle chuti

Příprava

Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená a zespodu krásně nasákla šťávu z pečící se panenky. No prostě jedna báseň.

Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
Panenku ze všech stran osolíme a bohatě opepříme. Opečeme zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.
Po stranách nanášíme bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.
Vložíme do trouby na 220°C, pečeme 15 minut a na posledních pár minutek můžeme přepnout na gril. 

2016-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI