Pečená panenka se slaninou zpět

Ingredience:
vepřová panenka dle potřebysůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
čerstvý tymián dle chutislanina (co nejlibovější)150 - 200 g
Příloha:
kaše, brambory... dle chuti
vepřová panenka dle potřeby, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, čerstvý tymián dle chuti, slanina (co nejlibovější) 150 - 200 g, kaše, brambory... dle chuti

Příprava

Po delší době jsme doma dostali chuť na vepřové maso a rozhodli se pro recept s vepřovou panenkou zabalenou ve slanině. Recept je jednoduchý a vypadá naprosto luxusně. Doporučuji podávat s kaší jako my nebo šťouchanými brambory.

Vepřovou panenku si rozkrojíme na polovinu a dáme prozatím stranou. Troubu předehřejeme na 190°C. Slaninu naskládáme přes sebe, tak aby se vždy zhruba polovinou překrývala. To, kolik plátků budete potřebovat, se odvíjí od toho, jak dlouhý je vždy jeden kus panenky. Slaninu opepříme a posypeme tymiánovými lístky. Poté na slaninu vložíme maso a zabalíme.

Pánev rozpálíme a bez přidání oleje na ni vložíme maso obalené slaninou, nejprve spojem dolů a dozlatova opečeme ze všech stran. Poté vložíme na plech, pekáč apod. do trouby na osm minut. Nezakryté. Mezitím bychom už měli mít nachystanou přílohu. Maso vyjmeme z trouby a necháme tři minuty odpočinout, nakrájíme a osolíme. Nyní už jen servírujeme.

Dobrou chuť.

2018-02-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI