Pečená španělská bramborová omeleta zpět

Ingredience:
olivový olej dle potřebyuvařené brambory10 ksčervená cibule2 ks
česnek5 stroužkůvejce7 kssušený tymián1 lžíce
bylinková sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chutirajčátka na ozdobu
bazalka na ozdobu
olivový olej dle potřeby, uvařené brambory 10 ks, červená cibule 2 ks, česnek 5 stroužků, vejce 7 ks, sušený tymián 1 lžíce, bylinková sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, rajčátka na ozdobu, bazalka na ozdobu

Příprava

Omelety se dělají většinou v pánvi a na plotně, vím, tahle taky měla být nejprve opečená na plotně a pak i s pánví dopékaná v troubě. Nemám bohužel vhodnou pánev, resp. mám, čistě nerezovou, do trouby vhodnou, ale horní okraj se mírně zužuje a nedostala bych omeletu v kompaktním tvaru ven. V mém případě se jedná vlastně spíš o bramborový koláč. Pozor, omeletu v žádném případě nedělejte v teflonové pánvi!

Vejce našleháme s tymiánem a bylinkovou solí. Formu na koláč vymažeme olejem a vrstvíme. Plátky brambor, cibule a česneku vždy trochu zalijeme vaječnou směsí, aby se vrstvy pečením spojily. Zapékáme v troubě asi 40 minut. Ozdobíme čerstvou bazalkou a rozpůlenými rajčátky. 

Budeme-li pracovat s pánví, čas pečení přibližně rozpůlíme na 20 minut na plotně a 20 minut v troubě.

2017-03-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI