Ingredience: | |||||
naporcovaný králík | 1 ks | pepř | špetka | sůl | špetka |
velká červená paprika | 1 ks | čerstvý tymián | pár snítek | olej | trochu |
Omáčka: | |||||
cibule | 2 ks | česnek | 3 stroužky | feferonka | 2 ks |
nastrouhaná kůra z citronu | 1 ks | uzená paprika | 1 lžíce | sladká červená paprika | 1 lžíce |
woecester | 2 lžíce | citronová šťáva nebo vinný ocet | 2 lžíce | petrželka nebo bazalka | svazek |
olej | 3 lžíce | sůl | špetka | med (nemusí být) | 1 lžíce |
Jako příloha se skvěle hodí například kuskus.
Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče.
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme jí spolu s tymiánem králíka. Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200C. Během pečení maso jednou obrátíme. Pak odkryjeme a dopečeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI