Pikantní králík s omáčkou piri piri zpět

Ingredience:
naporcovaný králík1 kspepř špetkasůl špetka
velká červená paprika1 ksčerstvý tymián pár snítekolej trochu
Omáčka:
cibule2 ksčesnek3 stroužkyfeferonka2 ks
nastrouhaná kůra z citronu1 ksuzená paprika1 lžícesladká červená paprika1 lžíce
woecester2 lžícecitronová šťáva nebo vinný ocet2 lžícepetrželka nebo bazalka svazek
olej3 lžícesůl špetkamed (nemusí být)1 lžíce
naporcovaný králík 1 ks, pepř špetka, sůl špetka, velká červená paprika 1 ks, čerstvý tymián pár snítek, olej trochu, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, feferonka 2 ks, nastrouhaná kůra z citronu 1 ks, uzená paprika 1 lžíce, sladká červená paprika 1 lžíce, woecester 2 lžíce, citronová šťáva nebo vinný ocet 2 lžíce, petrželka nebo bazalka svazek, olej 3 lžíce, sůl špetka, med (nemusí být) 1 lžíce

Příprava

Jako příloha se skvěle hodí například kuskus.

Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče. 
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme jí spolu s tymiánem králíka. Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200C. Během pečení maso jednou obrátíme. Pak odkryjeme a dopečeme.

2014-04-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI