Pizza a salát zpět

Pizza (2 - 3 porce):
hladká nebo jemná špaldová mouka170 gvlažná voda110 gdroždí7 g
cukr do kvásku špetkasůl větší špetka
Na obložení:
rajčatové sugo dle potřebymozzarella dle potřebyprosciutto crudo dle potřeby
jarní cibulka dle potřeby
Salát:
salátové listy dle potřebyfíky dle chutihruška dle chuti
oříšky dle chutiparmazán dle chutizálivka dle chuti
hladká nebo jemná špaldová mouka 170 g, vlažná voda 110 g, droždí 7 g, cukr do kvásku špetka, sůl větší špetka, rajčatové sugo dle potřeby, mozzarella dle potřeby, prosciutto crudo dle potřeby, jarní cibulka dle potřeby, salátové listy dle potřeby, fíky dle chuti, hruška dle chuti, oříšky dle chuti, parmazán dle chuti, zálivka dle chuti

Příprava

Ano, jíme i pizzu, překvapení? Možná pro některé ano. Jíme vše, ale v jiných poměrech, než je obvyklé.

Nejprve si připravíme hladké těsto na pizzu. Vymícháme všechny suroviny a dáme na hodinku kynout. 

Z těsta vyválíme placku, kterou potřeme sugem. Sugo můžeme koupit, nebo vyrobit domácí, a nebo postačí i kvalitní kečup bez cukru. Nahoru natrháme mozzarellu, poskládáme prosciutto crudo, zasypeme jarní cibulkou a dáme do rozehřáté trouby na 230 stupňů. Pečeme cca 10 - 12 minut. 

Po upečení rozdělíme pizzu na cca 2 - 3 porce a poklademe čerstvým rajským a můžeme přidat i bazalku. 

Salátek si připravíme ze surovin dle svých zásob. 

Určitě vyzkoušejte.

Přeji dobrou chuť.

2018-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI