Platýz s omáčkou pesto zpět

Ingredience:
platýz (kuchyňsky upravený a zbavený kůže, možno vyfiletovat)1 kscitronový pepř špetkabylinkové koření Kabajaki (nebo libovolné dle chuti) špetka
sůl špetkaolivový olej trochumáslo kousek
Omáčka:
slanina nakrájená na kostičky2 plátkysmetana na vaření150 mlbazalkové pesto1 lžíce
sůl špetka
platýz (kuchyňsky upravený a zbavený kůže, možno vyfiletovat) 1 ks, citronový pepř špetka, bylinkové koření Kabajaki (nebo libovolné dle chuti) špetka, sůl špetka, olivový olej trochu, máslo kousek, slanina nakrájená na kostičky 2 plátky, smetana na vaření 150 ml, bazalkové pesto 1 lžíce, sůl špetka

Příprava

Pečený platýz s omáčkou provoněnou bazalkou....

Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na 10 minut, nakonec přepneme na gril a dopečeme kůrčičku.
Na pánvi si necháme vyškvařit slaninu, zalijeme smetanou, přimícháme pesto, provaříme a dochutíme.

2014-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI