Ingredience: | |||||
kuřecí stehna | 2 ks | brambor | dle potřeby | slanina nebo sušená šunka | dle potřeby |
menší kyselejší jablka | 2 ks | cibule | 1 ks | čerstvá šalvěj | dle chuti |
čerstvý rozmarýn | dle chuti | koření vhodné na kuře | dle chuti | pepř | špetka |
sůl | dle chuti | máslo | kousek |
Tak jsem se dnes jala vyzkoušet moji novou remosku, která už mi tady od Vánoc leží ve skříni. Manželova mami, teda tchýně (hrozné slovo :-D) a její mami, teda prababička mých kluků jsou s ní maximálně spokojené a pořád mi ji vychvalují do nebe. A tak jsem šla vyzkoušet upéct kuře, protože na tom se rozhodně nedá nic zkazit. Na pečení buchet v remosce si ještě asi u mě počkáte. Ale kdo ví. Kuře dopadlo skvěle a už i já budu remosku vychvalovat ...
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo jak chcete, brambory oškrábeme, jablka zbavíme jadřinců a obojí také pokrájíme. Vložíme do remosky nebo pekáčku a osolíme. Kůži na kuřeti uvolníme a nastrkáme pod ni část slaniny nebo sušené šunky, šalvěje a rozmarýnu. Taktéž osolíme a položíme na brambory s cibulí a jablky. Zbytek slaniny natrháme nebo nakrájíme a spolu s bylinkami nastrkáme mezi brambory s jablky. Vše opepříme čerstvě mletým pepřem a poklademe vločkami másla. Uzavřeme remosku a pečeme hodinu. Pokud pečete v troubě v pekáči, malinko podlijte vodou a přiklopené pečte 40 minut při 200C a poté odklopené dopečte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI