Podzimní kuře s jablky a šalvějí zpět

Ingredience:
kuřecí stehna2 ksbrambor dle potřebyslanina nebo sušená šunka dle potřeby
menší kyselejší jablka2 kscibule1 ksčerstvá šalvěj dle chuti
čerstvý rozmarýn dle chutikoření vhodné na kuře dle chutipepř špetka
sůl dle chutimáslo kousek
kuřecí stehna 2 ks, brambor dle potřeby, slanina nebo sušená šunka dle potřeby, menší kyselejší jablka 2 ks, cibule 1 ks, čerstvá šalvěj dle chuti, čerstvý rozmarýn dle chuti, koření vhodné na kuře dle chuti, pepř špetka, sůl dle chuti, máslo kousek

Příprava

Tak jsem se dnes jala vyzkoušet moji novou remosku, která už mi tady od Vánoc leží ve skříni. Manželova mami, teda tchýně (hrozné slovo :-D) a její mami, teda prababička mých kluků jsou s ní maximálně spokojené a pořád mi ji vychvalují do nebe. A tak jsem šla vyzkoušet upéct kuře, protože na tom se rozhodně nedá nic zkazit. Na pečení buchet v remosce si ještě asi u mě počkáte. Ale kdo ví. Kuře dopadlo skvěle a už i já budu remosku vychvalovat ...

Cibuli nakrájíme na kolečka nebo jak chcete, brambory oškrábeme, jablka zbavíme jadřinců a obojí také pokrájíme. Vložíme do remosky nebo pekáčku a osolíme. Kůži na kuřeti uvolníme a nastrkáme pod ni část slaniny nebo sušené šunky, šalvěje a rozmarýnu. Taktéž osolíme a položíme na brambory s cibulí a jablky. Zbytek slaniny natrháme nebo nakrájíme a spolu s bylinkami nastrkáme mezi brambory s jablky. Vše opepříme čerstvě mletým pepřem a poklademe vločkami másla. Uzavřeme remosku a pečeme hodinu. Pokud pečete v troubě v pekáči, malinko podlijte vodou a přiklopené pečte 40 minut při 200C a poté odklopené dopečte.

2015-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI