Pomalu pečená kachna na medu zpět

Ingredience:
kachna1 kssůl dle chutipepř špetka
med3 lžícesojová omáčka2 lžícebílé víno2 lžíce
kachna 1 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, med 3 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, bílé víno 2 lžíce

Příprava

Kousky šťavnatého masa a na povrchu sladko – slaná křupavá kůžička. A vůně po celém domě. Tohle je to pravé jídlo pro zahřátí! A nejlepší je že s ním není skoro žádná práce.

Kachnu omyjeme, osušíme. Osolíme, opepříme. Dáme do zapékací nádoby s víkem, vložíme do trouby nahřáté na 150 °C. A jdeme si na 5 hodin po svých.

Poté odkryjeme, potřeme směsí medu, sojové omáčky a bílého vína, zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme ještě asi 30 minut, aby kachna získala křupavou kůžičku.

V průběhu dopékání potíráme směsí.

Dobrou chuť Lenka

2014-09-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI