Portobello s karamelizovanou cibulí, nivou a hruškami zpět

Ingredience:
portobello žampion2 kscibule (já použila červenou)3 ksniva kousek
hruška1 kshnědý cukr3 lžičkyocet Balsamico2 lžíce
tymián snítkasůl špetkapepř špetka
portobello žampion 2 ks, cibule (já použila červenou) 3 ks, niva kousek, hruška 1 ks, hnědý cukr 3 lžičky, ocet Balsamico 2 lžíce, tymián snítka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Vynikající plněné žampiony s nivou a hruškami.

Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a pak otočíme jako mističku, aby se nám šťáva zachovala uvnitř. Grilujeme doměkka.
Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a asi 5 minut restujeme. Pak posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Necháme ještě 5 minut zlehka provařit na mírném ohni.
Nivu a hrušku si nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky, které vmícháme do cibule a necháme pouze prohřát. Niva by se neměla zcela rozpustit.
Touto směsí naplníme žampiony a podáváme teplé.

2013-12-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI