Přírodní krkovička s celerovou remuládou zpět

Ingredience:
krkovička2 plátkysůl špetkapepř (popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa) špetka
Remuláda:
Celer1/4 kshrubozrnná hořčice1 lžícemajonéza2 lžíce
vařený žloutek1 ksmalá kyselá okurka1 ksšťáva z půlky citronu dle chuti
petrželka a mladé celerové lístky dle chutisůl dle chuti
krkovička 2 plátky, sůl špetka, pepř (popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa) špetka, Celer 1/4 ks, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, majonéza 2 lžíce, vařený žloutek 1 ks, malá kyselá okurka 1 ks, šťáva z půlky citronu dle chuti, petrželka a mladé celerové lístky dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Kousek krkovičky vyvážíme dobrou a zdravou přílohou z celeru, kterou jsem odkoukala od J.Olivera.

Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najmeno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici.

Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.

2014-12-02 Hlavní chody

Poznámka

Recept na remuládu je od Jamieho Olivera.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI