Propíchnutý palec marinovaný až po grilování zpět

Ingredience:
vepřový palec250 gsůl špetkapepř špetka
Marináda
olej2 lžíceocet balsamiko nebo červený vinný ocet1 lžícecelý římský kmín1 lžička
malá chilli paprička1 ksdrcený pepř1 lžičkaposekaná čerstvá hladkolistá petrželka svazek
tymiánové lístky1 lžičkasůl špetka
vepřový palec 250 g, sůl špetka, pepř špetka, olej 2 lžíce, ocet balsamiko nebo červený vinný ocet 1 lžíce, celý římský kmín 1 lžička, malá chilli paprička 1 ks, drcený pepř 1 lžička, posekaná čerstvá hladkolistá petrželka svazek, tymiánové lístky 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu. Omáčku (marinádu) lze použít i na hovězí steak.

Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.
Maso nakrájíme na silnější plátky, cca 3cm, a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřeném olejem. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI