Pstruh s křenovou kůrkou zpět

Ingredience:
pstruh2 ksstředně velká cibule2 ksprosetá strouhanka4 lžíce
jemně nastrouhaný křen3 - 4 lžícecitron1 ksolivový olej4 lžíce
máslo kouseksůl dle chuti
pstruh 2 ks, středně velká cibule 2 ks, prosetá strouhanka 4 lžíce, jemně nastrouhaný křen 3 - 4 lžíce, citron 1 ks, olivový olej 4 lžíce, máslo kousek, sůl dle chuti

Příprava

Křupavý pstruh s chutí křenu, neodolatelná kombinace.

Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme a zevnitř i z venku osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme odležet.

Cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme jí a dáme osmažit na pánev s olivovým olejem. Smažíme dozlatova. Asi 1/3 cibule si dáme stranou. Do zbytku přisypeme strouhanku a křen. Vše spolu promícháme. Směs rozdělíme na čtvrtiny.

Vnitřek pstruhů potřeme máslem a do každého pstruha dáme čtvrtinu směsi (jako nádivku).

Pstruhy vložíme do máslem vymazaného pekáčku a na každého pstruha položíme pár kousků másla. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut. Po této době vyndáme a na každého pstruha dáme zbývající čtvrtinu směsi. Na směs poklademe odloženou osmaženou cibuli a pokapeme rozpuštěným máslem. Vše vrátíme do trouby a dopečeme dokřupava.

2014-02-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI