Quesadilla s vejci a jalapeňo zpět

Ingredience:
tortilly2 ksvejce natvrdo2 kstvrdý sýr150 g
zakysaná smetana2 pol. lžícejarní cibulka1 hrstkapapričky jalapeňo1 pol. lžíce
chilli vločky1 špetkasůl1 špetkaolej
tortilly 2 ks, vejce natvrdo 2 ks, tvrdý sýr 150 g, zakysaná smetana 2 pol. lžíce, jarní cibulka 1 hrstka, papričky jalapeňo 1 pol. lžíce, chilli vločky 1 špetka, sůl 1 špetka, olej

Příprava

Jedna z nejpopulárnějších chilli papriček na světě. Tvoří velké množství 5 - 6 cm dlouhých, zelených plodů, které zráním červenají. Konzumují se buď syrové, nebo sušené, ale nejlepší jsou ještě za zelena naložené ve slanokyselém nálevu.

Sýr nastrouháme nahrubo, 2/3 smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí potřeme tortillu. Větší část spíše ke středu. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, vejce na kousky a spolu s jalapeňo papričkami vše rozdělíme na sýrovou směs. Posypeme ještě vločkami chilli nebo papriky a posypeme zbytkem sýru.

Na velkou pánev lehce vymazanou olejem položíme obloženou tortillu a překryjeme ji druhou. Pečeme na mírnějším ohni, aby se sýr rozpustil, spojil obě tortilly, ale aby se tortilly nespálily. Otočíme a dopečeme i z druhé strany.

Nakrájíme na 1/4 nebo 1/8 a jíme nejlépe zabalené do listu římského salátu.





2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI