Quinoa na kari zpět

Ingredience:
nové malé bramborycca 1/2 kgčesnek2 - 3 stroužkymletá kurkuma3 lžičky
mletý koriandr1 lžičkachilli dle chutinastrouhaný čerstvý zázvor dle chuti
krájená rajčata1 konzervasůl dle chutikokosové mléko1 balení (400 ml)
rajčatový protlak1 lžičkapepř dle chutisezamový olej dle chuti
quinoa (1/2 světlé a 1/2 tmavé)cca 180 gokapaná cizrna1 konzervababy špenát150 g
zeleninový vývar300 ml
nové malé brambory cca 1/2 kg, česnek 2 - 3 stroužky, mletá kurkuma 3 lžičky, mletý koriandr 1 lžička, chilli dle chuti, nastrouhaný čerstvý zázvor dle chuti, krájená rajčata 1 konzerva, sůl dle chuti, kokosové mléko 1 balení (400 ml), rajčatový protlak 1 lžička, pepř dle chuti, sezamový olej dle chuti, quinoa (1/2 světlé a 1/2 tmavé) cca 180 g, okapaná cizrna 1 konzerva, baby špenát 150 g, zeleninový vývar 300 ml

Příprava

Tento recept po vydání druhého dílu kuchařky Lahodně s Ellou každý den obletěl mnoho blogů a upřímně také to byl jeden z hlavních receptů, které mě hned po prolistování zaujaly a měla jsem v plánu vyzkoušet. A opravdu stojí za to!! Jídlo je skvěle ochucené, můžete si ho navařit kopu a mít na pár dní do práce vystaráno, protože tohle je jedna z těch dobrot,které jsou snad čím dál tím lepší stejně jako se to říká u guláše. Jídlo je velmi snadné na přípravu a opravdu skvělé, držela jsem se přesně receptu jen s droboučkou změnou, dala jsem do receptu i tmavou quinou, aby jídlo bylo na pohled o něco hezčí.

Brambory dáme uvařit do osolené vody, ideálně se slupkou, ale pokud chcete, klidně můžete i oloupané. Vaříme, dokud nejsou krásně měkké, ale ne rozvařené. Trvá to kolem půl hodinky, záleží na velikosti brambůrek. Brambory scedíme a dáme stranou. 

Na pánev dáme trochu sezamového oleje a na něj vhodíme pokrájené brambory, česnek, koření, protlak a tři minuty opečeme. Poté vlijeme rajčata, kokosové mléko, vývar a vmícháme quinou. Dobře osolíme a lehce opepříme. Pod pokličkou za častého míchání povaříme zhruba půl hodinky. 

Ke konci času by už měla být quinoa měkká a ne křupavá, takže je ideální čas vmíchat cizrnu. Když je vše krásně měkké a omáčka krásně hustá, vmícháme špenát a můžeme servírovat. 

Dobrou chuť

2016-09-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI