Quinoový nákyp s růžičkovou kapustou a hráškem zpět

Ingredience:
Ghí/máslo/olej2 lžícecibule1 ksčesnek1 - 2 stroužky
žampiony250 grůžičková kapusta500 gmletý kmín1 lžička
majoránka1 lžícebylinková sůl dle chutičerstvě namletý barevný pepř dle chuti
mražený hrášek400 guvařená tříbarevná quinoa250 g
Ghí/máslo/olej 2 lžíce, cibule 1 ks, česnek 1 - 2 stroužky, žampiony 250 g, růžičková kapusta 500 g, mletý kmín 1 lžička, majoránka 1 lžíce, bylinková sůl dle chuti, čerstvě namletý barevný pepř dle chuti, mražený hrášek 400 g, uvařená tříbarevná quinoa 250 g

Příprava

Quinoa je dobrá, ale moc jí popravdě nedělám. Je taky dražší, ale obsahuje všechny živiny, které my vegetariáni získáváme jinak kombinováním obilovin a luštěnin. Takže superpotravina, na kterou má zaostřeno i NASA. Já tam hrášek přesto dala, neboť ho máme rádi a jídlo příjemně osvěží, hlavně tedy vizuelně. Použijete-li olej, máte jídlo čistě veganské.

V pánvi na tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájené žampiony a rozpůlené kapustičky. Osolíme, opepříme, přidáme koření a necháme restovat, dokud to chytne trošku barvu. Případně podlijeme. Nasypeme do velké mísy s uvařenou quinoou, přisypeme hrášek a dobře promícháme. Rovnoměrně přitlačíme ke dnu větší zapékací nádoby (vymazané nebo s papírem na pečení), bude to pak lépe držet pohromadě, a dáme zapéct na asi 20 - 30 minut při 200°C.

2017-04-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI