| Ingredience: | |||||
| České Ghíčko | dle potřeby | vydlabaná a očištěná cuketa | 110 g | cibule | 1 ks |
| pórek | 50 g | mrkev | 2 ks | sekaná rajčata Alnatur Bio | 240 g |
| tymián | dle chuti | bazalka | dle chuti | rýžová smetana Soyatoo | dle chuti |
| řasa wakame | velikost poštovní známky | nové koření | 2 kuličky | bobkový list | 1 ks |
| sůl | dle chuti | třtinový cukr | dle chuti | voda | dle potřeby |
| jáhly | dle potřeby | ||||
Dnes jsem měla chuť na něco lehkého a rychlého. V zásobě jsem našla krásné cuketky a tak jsem jednu hned použila na přípravu omáčky. Rajčátka sice ještě čerstvá nejsou, ale za to se mi na okně daří bazalce a její chuť v omáčce prostě miluji.
Na Ghí orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, sekaná rajčata, pokrájenou cuketu, pórek, prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list a řasu wakame, kterou jsme si před vařením namočili do vody na 15 minut. Když je zelenina měkká, vyndáme nové koření a bobkový list, přidáme čerstvou bazalku a tymián, rozmixujeme, přidáme dle chuti rýžovou smetanu, dosolíme, případně dosladíme.
Podáváme s jáhličkami či jinou vhodnou přílohou. Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI