Ingredience: | |||||
čerstvé obří krevety | 500 g | česnek nakrájený na tenké plátky | 4 stroužky | čerstvá zelená petrželka | hrst |
čerstvý koriandr | hrst | olivový olej | 6 lžic | pepř | špetka |
sůl | špetka | rybí omáčka | 4 lžíce | citron | 1 ks |
velká mrkev nastrouhaná na tenké nudličky | 1/2 ks | světlá baget nakrájená na plátky | 1 ks |
Tohle jídlo je jedním z mých nejoblíbenějších, a kdybych mohla, připravovala bych nám jej nejraději několikrát do týdne. Největší radost mám z toho, že si na takto upravených krevetách pochutnává i můj syn.
Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek. Jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, koriandrem, přilijeme 4 lžíce rybí omáčky, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, vychutnat si toto úžasné jídlo. Vše ještě jednou zlehka promícháme a naservírujeme spolu s čerstvou mrkví nastrouhanou na tenoučké nudličky na velký talíř. Na talíř přiložíme i citron k zakápnutí hotových krevet.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI