Risotto se žampiony a sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
hnědé žampiony300 grýže na risotto140 gzeleninový vývarcca 500 ml
bílé suché víno100 mlnastrouhaný parmazáncca 40 - 50 gmalá cibule nakrájená na jemno1 ks
sušená rajčátka nasekaná na menší kousky menší hrstmáslo + na opečení žampionů2 lžíceolivový olej trochu
čerstvá bazalka dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
hnědé žampiony 300 g, rýže na risotto 140 g, zeleninový vývar cca 500 ml, bílé suché víno 100 ml, nastrouhaný parmazán cca 40 - 50 g, malá cibule nakrájená na jemno 1 ks, sušená rajčátka nasekaná na menší kousky menší hrst, máslo + na opečení žampionů 2 lžíce, olivový olej trochu, čerstvá bazalka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tohle je moje zamilovaná verze rizota, je chuťově bohaté a absolutně vynikající, pečené žampiony, krémové rizoto a sladká sušená rajčátka, to je prostě vynikající jídlo.

Na troše olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme sušená rajčata a dvě minuty osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme téměř vyvařit. Poté postupně přidávejte vývar po naběračkách a rýži často míchejte. Vždycky, když se vývar už už vstřebá, přidejte čerstvou dávku. Pokračujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne. 

Mezitím si na másle opečeme nakrájené žampiony pěkně dozlatova. Dobře je osolíme a trochu víc opepříme, ať jsou pěkně pikantní. Část vmícháme do rizota a část si necháme na "posypání". 

Jakmile máme rýži měkkou, ztlumíme plamen, vmícháme sýr, bazalku a kousek másla. Ihned vypneme a dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí. Ihned podáváme.

Dobrou chuť.

2018-01-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI