Řízky v sýrovém těstíčku zpět

Ingredience:
řízky dle chuti na maso4 kssůl1 špetkapepř1 špetka
Těstíčko:
nastrouhaný tvrdý sýr150 gvejce2 ksmajonéza2 lžičky
dijónská hořčice1 lžičkasolamyl2 pol. lžičkyčesnek3 stroužky
cibule1/2 ksmletá paprika1 špetkasůl1 špetka
čerstvý libeček1 hrstička
řízky dle chuti na maso 4 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, nastrouhaný tvrdý sýr 150 g, vejce 2 ks, majonéza 2 lžičky, dijónská hořčice 1 lžička, solamyl 2 pol. lžičky, česnek 3 stroužky, cibule 1/2 ks, mletá paprika 1 špetka, sůl 1 špetka, čerstvý libeček 1 hrstička

Příprava

Řízky, řízky, řízky ... kdo by je nemiloval. Moje děti kupříkladu měly období, kdy nejedly žádné maso, jenom v polévce a pak řízky. Na otázku, proč jí řízky a ne jiné maso, mi bylo odpovězeno, že řízek je řízek a ne maso ... no aspoň teda nějakým způsobem jsem do nich kus flákoty dostala. 

Maso klasicky naklepeme, osolíme a opepříme.
V misce promícháme důkladně nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, osolíme a okořeníme paprikou.
Do této směsi naložíme řízky, pořádně na ně směs navršíme a necháme alespoň hodinu odpočívat.

Pak řízky pozvolna smažíme na oleji, směs z misky lžící nabíráme a před obrácením na řízky ještě rozetřeme.
Smažíme dozlatova a opravdu pozvolna.
Přebytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami.

Podáváme s lehkým braborovým salátem.

2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI