Rizoto s restovanou zeleninou a uzeným šmakounem zpět

Ingredience:
dlouhozrnná rýže80 gmalá cuketa1/2 ksmalá červená kapie1 ks
pórek kouseksušená rajčata naložená v oleji6 ksuzený šmakoun100 g
slunečnicový olej trochu
dlouhozrnná rýže 80 g, malá cuketa 1/2 ks, malá červená kapie 1 ks, pórek kousek, sušená rajčata naložená v oleji 6 ks, uzený šmakoun 100 g, slunečnicový olej trochu

Příprava

Zelenina zůstane v rizotu krásně křupavá....věřím, že si opravdu pochutnáte. 

Rýži propereme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody.

Zatím co se rýže vaří, pokrájíme zeleninu. Pórek na kolečka, cuketu na plátky a ty pak ne čtvrtiny, kapii na kostičky rajčata na kostičky.  Všechnu zeleninu dáme orestovat na olej. Ale asi jen na 2 minuty - aby zelenina zůstala křupavá. Krátkým orestováním se stane stravitelnější.

Šmakouna nakrájíme na kostičky.

Když je rýže vařená, scedíme a smícháme se zeleninou a nakonec vmícháme šmakouna. promícháme a servírujeme.

2014-02-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI