Roštěná s příchutí kávy zpět

Ingredience:
hovězí roštěná1200 gřepkový olej2 lžícežampiony nakrájené na plátky1 a 1/2 hrnku
jarní cibulka1/3 hrnkučesnek2 stroužkypřekapávaná káva1 a 1/2 hrnku
grilovací či sladká chilli omáčka (lze vynechat)1 lžícesůl1/2 lžičkychilli1/2 lžičky
čerstvě namletý pepř1/4 lžičkykukuřičný škrob1 lžícestudená voda1/3 hrnku
hovězí roštěná 1200 g, řepkový olej 2 lžíce, žampiony nakrájené na plátky 1 a 1/2 hrnku, jarní cibulka 1/3 hrnku, česnek 2 stroužky, překapávaná káva 1 a 1/2 hrnku, grilovací či sladká chilli omáčka (lze vynechat) 1 lžíce, sůl 1/2 lžičky, chilli 1/2 lžičky, čerstvě namletý pepř 1/4 lžičky, kukuřičný škrob 1 lžíce, studená voda 1/3 hrnku

Příprava

Zajímavá a netradiční omáčka s kávou, která vás překvapí svou chutí.

Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda.
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, cibulku nakrájíme též na plátky.
Maso přendáme do pomalého hrnce. 

Do výpeku na pánvi přidáme druhou polévkovou lžíci oleje a orestujeme žampiony společně s cibulkou a prolisovaným česnekem. Pak přidáme kávu, chilli omáčku, sůl a podle chuti pepř a chilli. Necháme přejít varem a přelijeme s ní maso.
Zapneme pomalý hrnec na st.1 na 8 hodin.
Když je maso hotové vyndáme ho z omáčky a dáme do tepla. Přes sítko oddělíme žampiony od omáčky. Žampiony přidáme k masu. Ve vodě rozmícháme škrob a vmícháme do omáčky, provaříme a přidáme k masu se žampiony. Maso naporcujeme a podáváme. 

2014-01-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI