Ingredience: | |||||
drcená rajčata | 400 g | červená čočka | 100 g | cherry rajčátka | 5 ks |
mrkev | 1 ks | domácí klobáska | 1 ks | hladkolistá petržel | menší hrstka |
sůl | 1 lžička | cukr | 1 lžíce | pepř | špetka |
koriandr | 1 lžička | drcený římský kmín | 1 lžička | indické kari | 1 lžička |
červená cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
Dnešní recept vznikl tak nějak omylem. Původně mělo jít spíš o polévku, ale nakonec to vše dopadlo trošku jinak (lépe).
Nejprve si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli. Do hrnce následně přidáme drcená rajčata, červenou čočku, na kostičky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájenou domácí klobásku a můžeme začít s dochucováním. Množství koření, které uvádím, berte tak nějak orientačně, každý máme jinou chuť a hlavně každá ta rajčata chutnají trošku jinak. Některá jsou kyselejší a potřebují více cukru apod. U tohoto receptu je tedy nejdůležitější neustále ochutnávat . Jakmile máme v hrnci všechno koření a zmíněné ingredience, necháme směs probublávat, tak aby nám čočka změkla. Asi po 10 min přidáme utřený česnek a za dalších 5 minut na půl rozkrojená cherry rajčátka a nasekanou petrželku. U posledních surovin nám jde spíš jen o to, aby se hezky prohřáli. Určitě nechceme mít z rajčátek kaši, ale aby zůstala „na skus“. Pak už nezbývá než si ukrojit krajíc křupavého chleba a pochutnat si. Ještě jednou připomínám, že je důležité ochutnávat a ty chutě ladit během přípravy.
Pozn. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte chilli papričky, pikantnost by se k jídlu náramně hodila.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI