Růžičkové kapustičky s javorovým sirupem a bramborovou kaší zpět

Ingredience:
javorový sirup dle chutimáslo dle potřebypepř dle chuti
sůl dle chutirůžičková kapusta dle potřebybrambory dle potřeby
mléko dle potřeby
javorový sirup dle chuti, máslo dle potřeby, pepř dle chuti, sůl dle chuti, růžičková kapusta dle potřeby, brambory dle potřeby, mléko dle potřeby

Příprava

Tohle jídlo je jednoduché, vegetariánské a nabité chutí pečených kapustiček. Příprava je jednoduchá a kombinace přirozené hořkosti růžičkové kapusty se sladkou chutí javorového sirupu a jemností bramborové kaše. Rozhodně vyzkoušejte. 

Nejprve si oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit doměkka v osolené vodě. Mezitím si nachystáme kapustičky. Odřízněme malinkatý košťál a odloupneme 2 - 3 lístky, poté rozpůlíme a na řezu dobře osolíme. 

Brambory scedíme, vhodíme do hrnce kousek másla a rozšťoucháme. Vlijeme teplé mléko, množství podle toho, jak máte rádi hustou kaši, a prošleháme. 

V hrnci rozpustíme máslo a řezem dolů na něj dáme růžičky, necháme cca dvě minuty opéct dozlatova. Poté obrátíme, vypneme teplotu, přiklopme a necháme dojít asi pět minut. Poté vmícháme pár kapek javorového sirupu, opepříme a vmícháme ještě maličký kousek másla. Ihned servírujeme s kaší. Takto ochucené kapustičky lze dát jen jako přílohu ke steaku nebo do salátu. 

Dobrou chuť.

2018-04-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI