Rybí prsty s hráškovým pyré s mátou zpět

Ingredience:
mražené filety z tresky400 - 450 gmražený sladký hrášekcca 500 gmáslo kousek
hladká mouka6 lžicuzená paprika1 lžícekůra z jednoho citronu dle chuti
šťáva z citronu dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
olej na smaženívajíčko na obalenícca 2 ksstrouhanka z bílého toustového chleba (rozmixovat) dle potřeby
čerstvá máta dle chuti
mražené filety z tresky 400 - 450 g, mražený sladký hrášek cca 500 g, máslo kousek, hladká mouka 6 lžic, uzená paprika 1 lžíce, kůra z jednoho citronu dle chuti, šťáva z citronu dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej na smažení, vajíčko na obalení cca 2 ks, strouhanka z bílého toustového chleba (rozmixovat) dle potřeby, čerstvá máta dle chuti

Příprava

Při listování Mojí rodinnou kuchařkou od Kerryann Dunlop mě zaujal recept na Rybí prsty, prostě taková vzpomínka na dětství, na rybí prsty, které asi moc s rybou společného neměly, ale vždycky jsme se těšily. Dělávali jsme je s bramborovou kaší nebo jen tak s kečupem.  A to byla paráda, koukat na pohádky a u toho dlabat rybí prsty...nějak nechápu proč se dětem tolik líbí,ale úplně jsem na ně dostala chuť! Neměla jsem je asi od deseti let. Takže jsem se rozhodla udělat je v téhle trochu víc zajímavé kombinaci s hráškovým pyré a s mátou. Je to takové fresh jídlo, které se bude hodit na jaro i léto a děti z něj budou nadšené a klidně i trochu toho kvalitního kečupu přidejte.

Nejprve si nachystáme rybu, nakrájíme jí na "prsty" široké cca dva centimetry, pořádně je vysušíme kuchyňskou utěrkou. Mouku smícháme s paprikou, solí, pepřem a kůrou z citronu. Rybí maso pokapeme citronem a dáme prozatím stranou.

Do hrnce dáme kousek másla, necháme rozpustit a na něj dáme hrášek, za občasného míchání necháme úplně změknout, poté trochu rozmačkáme, osolíme a opepříme. Mátu na jemno nasekáme, množství dle chuti. Mátu vmícháme do hráškového pyré. A lehce pokapeme citronovou šťávou. 

Rybí prsty obalíme v mouce, vajíčku a na závěr ve strouhance. Nyní smažíme z obou stran dozlatova a přebytek oleje odsajeme kuchyňskou utěrkou. Servírujeme s teplým hráškovým pyré.

2016-03-01 Hlavní chody

Poznámka

Filety z tresky použijte ideálně slisovaných do kostek, aby byly rybí prsty dokonale hranaté.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI