Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 - 3 ks | zeleninu nakrájenou na nudličky | dle chuti | sladká chilli omáčka | 3 lžíce |
dobrý kečup (domácí) | 2 lžíce | sojová omáčka | 2 lžíce | rýžový nebo bílý vinný ocet | 1/2 lžíce |
škrob | 1 lžíce | koriandr | dle chuti | sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Asi už se mi z těch asijských jídel začnou za chvíli zešikmovat oči. Když ta jejich kuchyně je tak rozmanitá a na přípravu rychlá, že já to mám strašně ráda. Dneska opravdu rychlovka, do které přidáte jenom pár už i hotových omáček a je to.
Nejvíc času strávíte nakrájením masa a zeleniny. Maso na nudličky cca 1cm silné, zeleninu na co nejtenčí a žampiony třeba na plátky.
Maso osolíme, poprášíme škrobem a zakápneme olejem. Necháme cca 10 minut odležet. Mezitím smícháme kečup s chilli omáčkou, sójovkou a octem. Dochutíme podle sebe, čím je potřeba, někdo raději sladší, někdo kyselejší, jiný pikantnější.
Na pánvi nebo ve woku rozpálíme olej a maso na něm zprudka opékáme ze všech stran, stačí cca 5 minut. Během opékání nudličky oddělujeme od sebe. Vyjmeme a do pánve vložíme zeleninu. Pokud je potřeba, přikápneme trochu oleje. Restujeme také asi 5 minut, vrátíme k zelenině maso a zalijeme omáčkou. Prohřejeme a máme hotovo. Podáváme posypané koriandrem a s rýží.
K masu jsem přidala pórek, mrkev, červenou papriku a žampiony, ale můžete dát třeba i cuketu, kedlubnu, zelí, vynechat houby...
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI