Rychlé těsto na pizzu z domácí pekárny... zpět

Těsto:
vlažná voda250 mlolivový olej5 lžicsůl2 lžičky
hladká mouka500 gsušené droždí1 lžička
Náplň:
přidejte co máte rádi (šunka, sýr, rajčata, olivy, bazalka...) dle chuti
vlažná voda 250 ml, olivový olej 5 lžic, sůl 2 lžičky, hladká mouka 500 g, sušené droždí 1 lžička, přidejte co máte rádi (šunka, sýr, rajčata, olivy, bazalka...) dle chuti

Příprava

Máte doma domácí pekárnu? Jestli ano, hurá do toho!

Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10min. program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme. Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 min. uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří.
Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.

Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.

Pozn.: z uvedeného množství surovin připravíte těsto na 2 velké plechy.

2013-12-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI