Rýžové koláčky s tuňákem zpět

Ingredience:
vařená rýže2 hrnkykvalitní tuňák v oleji2 větší plechovkyvejce (pokud je rýže sypká) dle potřeby
strouhaný parmazán2 lžícesekaný kopr nebo koriandr2 lžícejarní cibulka svazek
sůl dle chutipepř špetka
vařená rýže 2 hrnky, kvalitní tuňák v oleji 2 větší plechovky, vejce (pokud je rýže sypká) dle potřeby, strouhaný parmazán 2 lžíce, sekaný kopr nebo koriandr 2 lžíce, jarní cibulka svazek, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Taky vám z nepochopitelných důvodů vždycky zbude v hrnci rýže a nebo když vaříte rizoto, tak ho máte hrnec velký tak akorát pro školní výlet? U nás je to pravidlem. Zrovna včera jsem uprostřed vaření zjistila, že tu porci pro čtyři budeme my dva dospěláci a jedna malá gurmánka jíst asi tak týden a ještě před přidáním mascarpone jsem ho část odebrala. Měla jsem 24 hodin na přemýšlení co s tím a vznikly rýžové koláčky k obědu.

Rýži smíchejte s okapaným tuňákovým masem, parmezánem, jarní cibulkou nasekanou na jemno a bylinkami. Pokud vám nebude směs držet pohromadě, tak přidejte 1 vejce. Podle chuti přidejte sůl a pepř. 
Z hmoty vytvarujte placičky, které v ničem neobalujte a položte na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 20 min.
Podávejte s dresingem z jogurtu či kysané smetany s česnekem a okurkou a skvěle chutnají také s thajskou sladkou chilli omáčkou. Můžete podávat teplé i studené.

2015-06-25 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství jsem připravila 12 koláčků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI