Sekaná zapečená v listovém těstě zpět

Ingredience:
mleté maso (syrové sekané)cca 600 glistové těsto - vyválené2 balenívelká cibule3 ks
třtinový cukr120 gvinný ocet80 mlolivový olej1 lžíce
vejce1 kskoření či semínka na posypání
mleté maso (syrové sekané) cca 600 g, listové těsto - vyválené 2 balení, velká cibule 3 ks, třtinový cukr 120 g, vinný ocet 80 ml, olivový olej 1 lžíce, vejce 1 ks, koření či semínka na posypání

Příprava

Dnes vám ukážu, jak lze povýšit sekanou zase o level výš. Zkuste ji zabalit do listového těsta, posypat semínky či oblíbeným kořením a upéct. 

Záměrně neuvádím recept na přípravu sekané, neb ji má každý rád jinak. Takže si podle toho, jak máme rádi, připravíme cca 600 g sekané.

Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, v pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme lžíci oleje, přidáme cibuli a na středním plameni restujeme do měkka asi 10 minut. Přidáme cukr, ocet a vaříme dalších 15 minut. Odstavíme stranou a necháme vychladnout.

Listové těsto rozvineme na plech a dáme na něj 6 kopečků sekané.

Na každý kopeček sekané dáme 1/6 karamelizované cibule Přiklopíme druhým plátem těsta, v mezerách mezi kopečky k sobě přitiskneme a rádýlkem rozřežeme. Kraje k sobě přitiskneme vidličkou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme buď kořením, nebo semínky.

Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova asi 30 minut.

Před servírováním našikmo rozřízneme.

2017-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI