Selečí na česneku zpět

Ingredience:
selečí kolínka8 - 12 ksčesnek8 stroužkůcibule2 ks
dobrý vývar3/4 lčerstvý pepř1/4 lžičkysůl1/4 lžičky
chlazené máslo50 ghladká mouka50 gsádlo2 lžíce
selečí kolínka 8 - 12 ks, česnek 8 stroužků, cibule 2 ks, dobrý vývar 3/4 l, čerstvý pepř 1/4 lžičky, sůl 1/4 lžičky, chlazené máslo 50 g, hladká mouka 50 g, sádlo 2 lžíce

Příprava

Selátko nemusí skončit jenom na tyči rožně, ale můžete si jej připravit i doma. Například kolínka vás mohou chuťově vystřelit až do nebes.

Na sádle si orestujeme nakrájenou cibuli a ke konci restování vložíme utřený česnek tak na dvě minuty a vše zalijeme vývarem. Kolínka naskládáme do pekáčku a zalijeme připravenou směsí. Dusíme přikryté asi 1a1/2 hodiny a poté odkryjeme a pečeme do barvy. Po upečení stáhneme z vrchu tuk, ze kterého uděláme trošku tmavší jíšky. Studenou jíšku dáme do vařícího výpeku, pořádně prošleháme a zavaříme alespoň 10 minut. Jako příloha se hodí špekový knedlík (videorecept ZDE), bramborový knedlík, ale také brambory nebo kaše. Podávat můžeme například také s listovým špenátem.

2015-02-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI