Shakshuka (šakšuka) s barevnými paprikami zpět

Ingredience:
olivový olej dle potřebyvelká cibule1 ksčesnek4 stroužky
mletý římský kmín1 lžičkaharissa1/2 lžičkykapie (červená, oranžová, žlutá)3 ks
rajčatový protlak/pyré100 gkrájená rajčata v plechovce200 gsůl dle chuti
pepř dle chutivejce5 ksčerstvá petrželka dle chuti
olivový olej dle potřeby, velká cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, mletý římský kmín 1 lžička, harissa 1/2 lžičky, kapie (červená, oranžová, žlutá) 3 ks, rajčatový protlak/pyré 100 g, krájená rajčata v plechovce 200 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vejce 5 ks, čerstvá petrželka dle chuti

Příprava

Šakšuka je izraelský (židovský) pokrm oblíbený nejen po celém Středním východě, ale také v severní Africe a na Balkáně. Zpestřila jsem si ho ještě oproti klasickému základnímu receptu barevnými paprikami. Podává se jako snídaně anebo večeře s plackami nebo chlebem. Taková obdoba našeho leča jen se to nesmí míchat. Běžně se přidává harissa a chilli paprička, tu jsem ovšem nedala, protože jídlo bylo i pro děti. Je to dobrota!

Na oleji v pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kmín, pepř a harissu a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme nakrájené papriky a opečeme. Po chvíli přisypeme nakrájená rajčata a protlak, osolíme a přiklopíme. Když jsou papriky měkké, uděláme vařečkou díry, do kterých vyklepneme vejce, přiklopíme a už to nemícháme. Stáhneme oheň na polovinu a dusíme, dokud nejsou vejce hotová. Podáváme posypané čerstvou petrželkou a chlebem nebo jiným pečivem.

2017-04-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI