Sladkokyselý pikantní květák zpět

Ingredience:
květák (rozebraný na menší růžičky)1 kshladká mouka dle potřebymléko dle potřeby
olej na potření
Omáčka:
med1 lžíceocet balsamico2 lžícesójová omáčka2 lžíce
čerstvý rozmarýn dle chutidrcené chilli (já použila kořenící směs Harissa) dle chutipepř špetka
sůl špetka
květák (rozebraný na menší růžičky) 1 ks, hladká mouka dle potřeby, mléko dle potřeby, olej na potření, med 1 lžíce, ocet balsamico 2 lžíce, sójová omáčka 2 lžíce, čerstvý rozmarýn dle chuti, drcené chilli (já použila kořenící směs Harissa) dle chuti, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Zapomeňte na klasický obalovaný květák, zkuste ho upéct v troubě.

Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké.
Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme. Pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem. Během pečení otočíme. Pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut.
Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření. Podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme.
Když je květák pečený, lžící ho pomalu poléváme omáčkou, nesmí nám v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl. Pečeme dalších 5 minut, obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír. Troubu vypneme, nastevřeme a necháme dojít.

2014-06-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI