Ingredience: | |||||
cuketa nastrouhaná na hrubo | 750 g | krupička | 300 ml | polohrubá mouka | 3 lžíce |
vejce | 3 ks | sýr (gouda, eidam) nastrouhaný na hrubo | 150 g | olej | 100 ml |
cibule nakrájená na jemno | 1 - 2 ks | mrkev nastrouhaná na hrubo | 2 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | majoránka | dle chuti | česnek | dle chuti |
Chtěla jsem vám vyfotit dnešní večeři, ale nenechavé ručičky mých dětí mi bránily, tak aspoň takto... Jonášek si dopřává pivní lázeň (sklenice je manželova, pššššt, neříkejte mu to) a Emičce se už sbíhají sliny na SLANÝ CUKETOVÝ NÁKYP. Doplněno strouhanou okurkou s jogurtem.
Všechny suroviny dám do mísy a míchám (klidně i jen ručně), dokud cuketa nepustí vodu, těsto zřídne a krásně se propojí. Poté naliji do pečícím papírem vyložené formy nebo na plech a peču na 175°C cca 40 - 60 minut. Záleží, zda v koláčové formě, kde je vyšší vrstva a nebo na plechu kde je těsto nižší. Hotový je, až je povrch krásně zlatavý.
Masožravci mohou těsto doplnit o vysokoprocentní šunku, zbytek masa z předešlého oběda nebi i nějakou obyčejnější uzeninu (třeba kabanos opražený na pánvi by mohli ocenit chlapi s odporem k cuketě). U nás toto nefrčí, ale třeba kamarádka si takto můj recept obohacuje.
Koláč je dobrý teplý i za studena. Je velmi vhodný i na cesty, protože krásně drží pohromadě. Doporučuji přidat nějakou zeleninu, sterilované okurky se hodí velmi a teď v sezóně samozřejmě jakýkoliv zeleninový salát, krájená rajčátka, paprika...prostě co zahrádka vydá a nebo seženete u zelináře.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI