Špagety s česnekem, cuketou a pestem z grilovaných paprik zpět

Ingredience:
celozrnné špagety4 porcečesnek4 stroužkymladá cuketa1 ks
mladá petrželka1 hrstolivový olej1 lžíce
Pesto:
červená paprika2 ksčesnek2 stroužkyolivový olej4 cl
strouhaný parmezán/pecorina20 gloupané mandle20 gčerstvá bazalka1 hrst
sůl1 špetkapepř1 špetka
celozrnné špagety 4 porce, česnek 4 stroužky, mladá cuketa 1 ks, mladá petrželka 1 hrst, olivový olej 1 lžíce, červená paprika 2 ks, česnek 2 stroužky, olivový olej 4 cl, strouhaný parmezán/pecorina 20 g, loupané mandle 20 g, čerstvá bazalka 1 hrst, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Mám ráda recepty, u kterých vyniknou jednotlivé suroviny. Můžu vám garantovat, že tento recept je jedním z nich. Okamžitě si nás všechny získal, dvouletou dcerou počínaje a tatínkem konče a jsem si jistá, že kdybych podstrčila talířek našemu psovi, tak bude taky štěstím bez sebe. 

Návod na grilování a loupání paprik jsem popisovala v receptu na polévku z pečených paprik. Papriky připravíte podle tohoto návodu a společně s ostatními ingrediencemi rozmixujete na pesto. Pesto neboli kaše ve které je lehce cítit struktura jednotlivých surovin. Poté dosolíte a dopepříte podle vlastní chuti.

Špagety uvaříte al dente.
Na pánvi rozehřejete olivový olej, na kterém za stálého míchání opečete česnek nakrájený na plátky. Opatrně, nesmí se vám připálit, aby nezhořkl!
K česneku přidáte stužky neloupané cukety, které si uděláte škrabkou na brambory nebo na sýr.
Cuketu necháte jenom lehce prohřát a můžeme přidat špagety a lístky petrželky. Lehce promícháme. Já je necedím a rozhodně neproplachuji.
Kleštěmi, nebo naběračkou na špagety je tahám rovnou z hrnce. Trocha té vody ve které je rozpuštěný škrob vytvoří společně s olejem na těstovinách příjemný film ala omáčka. Špagety ihned servírujeme společně s vrchovatou lžící ještě teplého pesta. Můžeme posypat strouhaným sýrem. 

Pokud vám pesto zbude, tak ho vychladlé přendejte do uzavíratelné nádoby a zakapejte olivovým olejem. Vydrží vám v lednici i několik dní. Skvěle chutná s grilovaným masem.

Dobrou chuť!

2015-06-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI