Špagety s penízovkami zpět

Ingredience:
očištěné mladé plodnice penízovky sametonohé (nebo jiné houby)m dle potřebyslanina100 gžloutky2 ks
česnek2 stroužkymáslo kousekčerstvý tymián dle chuti
parmazán dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
očištěné mladé plodnice penízovky sametonohé (nebo jiné houby)m dle potřeby, slanina 100 g, žloutky 2 ks, česnek 2 stroužky, máslo kousek, čerstvý tymián dle chuti, parmazán dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Každý o mně ví, že jsem vášnivý houbař. Takže vyrážím i v zimě, kdy se dají najít také houby, ale zřejmě je z laiků málokdo sbírá. Mezi tyto houby patří i penízovka sametonová, která je opravdu výborná. Roste většinou na vlhčích místech v okolí řek a potoků, na pařezech nebo starých padlých kmenech listnáčů, jako jsou vrby, olše, buky apod. Určitě je vyzkoušejte, až na ně narazíte.

Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji vyškvaříme. Přidáme houby a chvilku je restujeme, osolíme, posypeme tymiánem a přidáme kousek másla. Necháme cca 5 minut dusit. Mezitím uvaříme špagety al dente, které ke směsi přihodíme a podlijeme několika lžícemi vody z uvařených špaget. Prohřejeme a odstavíme ze zdroje  tepla. Ihned vlijeme žloutky a vše důkladně promícháme. Podáváme posypané parmazánem.

2019-11-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI