Špalda se špenátem a krůtou zpět

Ingredience:
špaldové kroupy (obyčejné nebo ebly)50 glistový špenát150 gmenší červená cibulka nebo šalotka1 ks
česnek2 stroužkykrůtí či kuřecí prsa100 gčervená čerstvá kapie1 ks
kurkuma špetkasůl dle chutipepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
špaldové kroupy (obyčejné nebo ebly) 50 g, listový špenát 150 g, menší červená cibulka nebo šalotka 1 ks, česnek 2 stroužky, krůtí či kuřecí prsa 100 g, červená čerstvá kapie 1 ks, kurkuma špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Máte hlad, ale málo času na přípravu oběda? Zkuste tento recept! Za chvíli máte hotovo a navíc si moc pochutnáte.

Kroupy uvaříme dle návodu, jen do vody při varu přidáme špetku kurkumy. 

Na pánev dáme kapku olivového oleje a na něm orestujeme nakrájené krůtí masíčko, které ke konci osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve.

Do pánve opět dáme kapku oleje, přidáme pokrájenou na jemno cibulku či šalotku, na jemno pokrájený česnek a orestujeme. Přidáme listový špenát, necháme zavadnout a ještě chvilku restujeme. Pak do pánve přidáme uvařené kroupy a vše vzájemně prohodíme a případně dosolíme.

Na talíř servírujeme kroupy se špenátem, orestované maso a zasypeme na drobno pokrájenou čerstvou červenou kapií.

2017-02-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI