Ingredience: | |||||
zvěřina vcelku | 700 g | cibule | 1 ks | špek na špikování (100 g do výpeku) | pár klínků |
sterilované drobné cibulky | dle chuti | jalovec | 8 kuliček | čerstvý tymián | snítka |
rajčatový protlak | 2 lžíce | šípková zavařenina | 2 lžíce | silný hovězí vývar nebo hovězí bujón (popř. demi glace) | dle potřeby |
černé pivo | 200-250 ml | sádlo | 2 lžíce | pepř | špetka |
sůl | špetka |
Pokud máte možnost zvěřiny, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.
Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Přisypeme špek s cibulí, orestujeme a vše zalijeme pivem a vývarem. Vhodíme jalovec a tymián. Necháme trochu zredukovat, přimícháme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Kdo chce, může použít papiňák, ušetří si čas.
Když je maso měkké, vyjmeme, uchováme v teple a doděláme omáčku. Vmícháme šípkovou zavařeninu a přidáme cibulky.
Prohřejeme a dochutíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš sladká, přilijeme trochu nálevu z cibulek nebo zakápneme octem balsamiko.
Nakonec podle potřeby zahustíme utřeným máslem s moukou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI