Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu zpět

Ingredience:
zvěřina vcelku700 gcibule1 ksšpek na špikování (100 g do výpeku) pár klínků
sterilované drobné cibulky dle chutijalovec8 kuličekčerstvý tymián snítka
rajčatový protlak2 lžícešípková zavařenina2 lžícesilný hovězí vývar nebo hovězí bujón (popř. demi glace) dle potřeby
černé pivo200-250 mlsádlo2 lžícepepř špetka
sůl špetka
zvěřina vcelku 700 g, cibule 1 ks, špek na špikování (100 g do výpeku) pár klínků, sterilované drobné cibulky dle chuti, jalovec 8 kuliček, čerstvý tymián snítka, rajčatový protlak 2 lžíce, šípková zavařenina 2 lžíce, silný hovězí vývar nebo hovězí bujón (popř. demi glace) dle potřeby, černé pivo 200-250 ml, sádlo 2 lžíce, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Pokud máte možnost zvěřiny, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.

Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Přisypeme špek s cibulí, orestujeme a vše zalijeme pivem a vývarem. Vhodíme jalovec a tymián. Necháme trochu zredukovat, přimícháme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Kdo chce, může použít papiňák, ušetří si čas.
Když je maso měkké, vyjmeme, uchováme v teple a doděláme omáčku. Vmícháme šípkovou zavařeninu a přidáme cibulky.
Prohřejeme a dochutíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš sladká, přilijeme trochu nálevu z cibulek nebo zakápneme octem balsamiko.
Nakonec podle potřeby zahustíme utřeným máslem s moukou.

2013-11-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI