Špikované kuřecí na slanině a šalvěji zpět

Ingredience:
kuřecí prsa4 ksslanina vcelku150 gčerstvá šalvěj dle chuti
máslo + olej kousekhladká mouka dle potřebyvývar150 ml
sušší bílé víno100 mlsůl špetkapepř špetka
kuřecí prsa 4 ks, slanina vcelku 150 g, čerstvá šalvěj dle chuti, máslo + olej kousek, hladká mouka dle potřeby, vývar 150 ml, sušší bílé víno 100 ml, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Šalvěje je spousta druhů. U nás je nejpěstovanější šalvěj lékařská. Používá se v kuchyni i pro medicínské účely, ve větší míře může být naopak toxická a škodlivá. Kdo by neodolal a přemýšlel, co s ní ještě....dejte, jak do omáčky, tak si vyrobte si třeba domácí krém.

Ze slaniny nakrájíme delší hranolky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Těmi budeme poté maso špikovat. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Maso prošpikujeme podélně slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky oklepeme. Na pánvi vhodné do trouby na rozpuštěném másle s trochou oleje opečeme maso z obou stran dohněda. Přidáme kostičky slaniny a listy šalvěje, orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme zcela odpařit a až poté podlijeme cca 150 ml vývaru. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C na 15 minut. Pokud je výpek příliš řídký, zahustíme jej ještě kouskem másla utřeným s hladkou moukou a provaříme.

2014-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI