Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 4 ks | slanina vcelku | 150 g | čerstvá šalvěj | dle chuti |
máslo + olej | kousek | hladká mouka | dle potřeby | vývar | 150 ml |
sušší bílé víno | 100 ml | sůl | špetka | pepř | špetka |
Šalvěje je spousta druhů. U nás je nejpěstovanější šalvěj lékařská. Používá se v kuchyni i pro medicínské účely, ve větší míře může být naopak toxická a škodlivá. Kdo by neodolal a přemýšlel, co s ní ještě....dejte, jak do omáčky, tak si vyrobte si třeba domácí krém.
Ze slaniny nakrájíme delší hranolky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Těmi budeme poté maso špikovat. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Maso prošpikujeme podélně slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky oklepeme. Na pánvi vhodné do trouby na rozpuštěném másle s trochou oleje opečeme maso z obou stran dohněda. Přidáme kostičky slaniny a listy šalvěje, orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme zcela odpařit a až poté podlijeme cca 150 ml vývaru. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C na 15 minut. Pokud je výpek příliš řídký, zahustíme jej ještě kouskem másla utřeným s hladkou moukou a provaříme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI